Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Üzentek a börtönből a rabok a családnak - videó

Infostart
2020. március 21. 10:08
Azt kérték az elítéltek a rokonaiktól, hogy tartsák be a járvány intézkedéseket.

A börtönben forgatott videókban egy fogvatartott magyarázza el társainak és a családtagjaiknak a járvány megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A fogvatartottak részére készített tájékoztató kisfilmet az ország valamennyi börtönében, naponta többször vetíti a büntetés-végrehajtás a rabok zárt láncú televízió-rendszerén, valamint a hozzátartozók számára szóló videót közzé tette a honlapján és a YouTube csatornáján.

A koronavírus-járvány következtében a magyar börtönökben is ideiglenes korlátozó intézkedések történtek. A fogvatartottak és hozzátartozóik egészségének védelmére meghozott megelőző jellegű intézkedésekről két videó is készítettek, amelyekben egy fogvatartott magyarázza el társainak és a családtagjaiknak a szükséges korlátozások fontosságát.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott ideiglenes korlátozó és megelőző intézkedésekről a büntetés-végrehajtás folyamatosan tájékoztatja a fogvatartottakat és hozzátartozóikat egyaránt, a most elkészült videók is ezeket a célokat szolgálják.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!