Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb nehéz nap vár a meggyilkolt soroksári futónő özvegyére

Infostart
2020. március 10. 12:15
Csütörtökön indul a per, ahol Kardos Lajosnak, ha csak rövid időre is, de biztosan találkoznia kell felesége feltételezett gyilkosával, R. Szilveszterrel.

Hat és fél évvel a kegyetlen gyilkosság után csütörtökön a bíróság elé áll a soroksári családanya meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter – írja a Bors. Az előkészítő ülés után egy bírócsere miatt öt hónapot kellett várni az első tárgyalásra, de két nap múlva a vádlott és a tanúk meghallgatásával elindul az országos érdeklődés övezte per. A bulvárlap információi szerint az áldozat szüleit, az özvegyet és annak szüleit is beidézték a bíróságra.

„Soha nem szeretnék egy levegőt szívni Krisztina gyilkosával, ezért az ügyvédemmel kértük a bíróságot, hogy a vallomásomat a vádlott távollétében vegyék fel” – nyilatkozta a Borsnak a férj, akit a csütörtöki ülésen felül a következő tárgyalásra is beidéztek.

Jogi képviselője szerint a büntetőeljárási törvény alapos indok esetében lehetőséget ad arra, hogy a vádlott távollétében hallgassák ki a tanúkat. „De ettől még nem kötelező a bíróságnak számára pozitív döntést hozni. Lehet, hogy a bíró látni akarja a reakciókat vallomás közben” – tette hozzá. A beadványról a bíró a tárgyaláson fog dönteni, így ha csak rövid időre is, de az özvegy kénytelen lesz találkozni a vádlottal.

Mint ismert, a vádirat szerint R. Szilveszter 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre. A vádhatóság szerint a gyanúsított a nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen – szexuálisan is – bántalmazta, majd megölte, különös kegyetlenséggel. A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját és távozott.

A több mint öt évig tartó, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.