Nyitókép: pixabay

Vészesen fogy az idő az iskolaérettségi vizsgálatra

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna
2020. január 29. 16:14
Fontos tanácsokat adott az időszűkében lévő szülőknek az InfoRádióban Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója, aki szerint teljes dokumentáció híján is elindítható az eljárás, és a bizonytalankodóknak is van hol tanácsot kérni.

A szülőknek január 31-ig lehet az Oktatási Hivatal online felületén kezdeményezni gyermekük iskolaérettségi vizsgálatát, vagyis felmentést kérni a tankötelezettség alól. Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója az InfoRádióban elmondta, azok a szülők is indítsák el a folyamatot, akik az összes dokumentációt még nem tudták beszerezni, később a vizsgálat alatt ez majd pótolják.

Minden olyan dokumentációt, orvosi, gyógypedagógusi, logopédiai szakvéleményt érdemes összegyűjteni, ami alátámasztja a szülő döntését - hangsúlyozta a szakember. A szülőnek kell eldöntenie és kezdeményeznie, hogy gyermeke maradjon-e még az óvodában, vagy kezdje el az iskolát.

Mosányi Emőke hangsúlyozta azt is, hogy

akkor is érdemes elindítani az Oktatási Hivatalnál a folyamatot, ha nincs meg minden papír, mert ezeket pótlólag be lehet nyújtani,

de most már idő szűkössége miatt egyenesen az Oktatási Hivatalhoz menjenek, ott indítsák el folyamatot, ne a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a szülő bizonytalan abban, mit tegyen, az óvodai pedagógusok, a gyógypedagógusok segítenek, emellett pedig a területi pedagógiai szakszolgálatoknál lehet tanácsot kérni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Iskolaérettség - pedagógiai szakszolgálat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást