Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Csak kifelé engedik az autókat Röszkénél háromtól

Infostart
2019. december 22. 13:01
A kilépés gyorsítása érdekében december 22-én 15 órától ideiglenesen csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke Közúti Határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés - közölte a rendőrség.

A rendőrség honlapján azt írja, hogy a dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2019. december 22-én 15 órától 19 óráig csak a kilépő forgalom használhatja a Röszke Közúti Határátkelőhelyet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Ezzel egyidejűleg az autópálya átkelőn a belépő sávokból további kettőn biztosítanak lehetőséget a kilépésre, így a két röszkei átkelőn, összesen 15 forgalmi sávon léphetnek majd ki az utasok az országból.

A belépő utasok a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet használhatják.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szerbia felé Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé lehet kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között van nyitva, de csak szerb és uniós állampolgárok léphetnek át, és az autóbusz kivételével csak a személyforgalom veheti igénybe!