Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elítélt MSZP-s cégével világíttatnák át a megszerzett önkormányzatokat

Infostart
2019. november 9. 22:23
Az ellenzék egy része a Demokratikus Koalíció ellen fordult a Czeglédy-ügyben.

Czeglédy Csaba volt MSZP-s politikus ügyvédi irodájával szerződött Erzsébetváros folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre az önkormányzat új vezetése, és már Újbudán is készítik elő a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízását - értesült az Index és a 24.hu. Az ügyről a Pesti Srácok úgy tudja, Rákospalota is erre az útra lép.

A Momentum néhány órával a hír megjelenése után kiadott közleményében azt írta: a lépések nemhogy nem szolgálják a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de öngólok: a teljes ellenzék hitelességét rombolják, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. A párt felhívja arra is a figyelmet, hogy „Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt”.

Csatlakozott e véleményhez a Jobbik és az LMP is.

A DK viszont nem hátrál, szolidaritásra kéri az ellenzéki többi részét. Vasárnap reggel 8-kor pedig közzétették Czeglédy Csaba cégének erzsébetvárosi szerződését.