Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy átalakulás előtt a zöldrendszámos autók - hetilapszemle

Infostart / InfoRádió
2019. október 24. 18:06
Technológiai óriáscégek csatája, lézerkutató katonák, defektes újautópiac - témák a hetilapok legfrissebb számaiból.

A Mandiner azt írja, hogy még mindig nincs végleges, megnyugtató megoldás a jobbára amerikai techóriáscégek európai megadóztatására, miközben már egy harmadik birodalom igyekszik betörni az óvilág piacaira. A cikk felidézi, hogy a megvámolási adok-kapok már hónapok óta zajlik az Egyesült Államok és elsősorban Franciaország között, de a legutóbbi felvonásban már az olasz borok is felkerültek a feketelistára, és Donald Trump amerikai elnök az Airbus-gépeket sem kímélné.

A Figyelő „Lézerkutatás és katonák” című összeállításában az olvasható, hogy a honvédség a folyamatos bővülés ellenére a jelenlegi tartalékoslétszám megkétszerezését tervezi. Az eszközbeszerzések mellett hangsúlyt helyeznek a személyi állomány fejlesztésére, de komoly innovációs munka is indul.

A HVG szerint megállhat a magyar újautó-piac látványos növekedése. Mivel szigorodtak a károsanyag-kibocsátási szabályok, a kereskedők sok olyan autót adtak el papíron az első három negyedévben, amelyeket szeptembertől már nem lehetne. A szerző arra is figyelmeztet, hogy meg fog szűnni a zöldrendszámos autók ingyenes parkolási lehetősége.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást