Nyitókép: Infostart

Így tűnt el Budapest egyik jellegzetes toronyháza - képgaléria

Infostart
2019. október 8. 05:20
A végéhez közeledik a Fővárosi Vízművek volt irodaházának bontása a Váci út és a Dózsa György út sarkán. Kollégánk végigfényképezte a munkálatokat, így fogyott el Budapest egyik emblematikus épülete.

Januárban kezdték lebontani a XIII. kerületben a Váci út 23-27. szám alatti toronyházat, a Fővárosi Vízművek egykori székházának épületét. A 14 emeletes, 61 méter magas irodaház 1979 és 1981 között épült, három részből állt, az irodák teljes alapterülete 26 ezer négyzetméter volt.

Az épület rossz állapota miatt nem érte volna meg felújítás, ezért az új tulajdonos, a svéd Skanska a lebontás és új ház építése mellett döntött. Az épületegyütteshez tartozott még az egykori munkásszálló épülete is, amit szintén elbontottak.

A három részből álló épületegyüttes helyére a Skanska egy új, modern irodaházat tervez építeni. Az irodakomplexum mellett a nagyközönség számára is nyitva álló zöld kerttel és további közösségi terekkel bővül majd a környező terület.

A lenti képre kattintva végigkövethető a bontás folyamata, ahogy fokozatosan, emeletről emeltre eltűnt az irodaház épülete.