Nyitókép: Pixabay

Játékosan mutatják meg a gyerekeknek, hogyan működteti a matek a világot

Infostart / InfoRádió - Kocsonya Zoltán
2019. szeptember 25. 19:28
Matematika hónapja címmel rendez szeptemberben eseménysorozatot a mateking.hu weboldal. A cél a tantárgy megszerettetése, illetve a felzárkózás segítése.

Mosóczi András, a mateking.hu alapítója számolt be tapasztalataikról: a tanárok megkönnyebbültek, hogy lekerült a vállukról ez a teher és helyettük az előadók ismertették meg a gyerekekkel a matematika szórakoztató és érdekes oldalát.

"A gyerekek érdeklődőek voltak és szerintem hasznosak voltak ezek az előadások" - nyilatkozta Mosóczi.

Az előadások középpontjában főleg az életből ellesett gyakorlati problémák, és azoknak a matematikán keresztül elért megoldásai álltak. Vagyis megmutatták a gyerekeknek, hogy hogyan működteti a matek a mindennapi életünket.

"Kettős célja van a mateking.hu oldalnak és a matematika hónapjának: megszerettetni a matematikát és felzárkóztatni a tantárgy irányt különösebben nem rajongókat" - magyarázta Mosóczi. A mateking.hu tavasszal 30 gimnáziumba látogatott el, ezt folytatták most szeptemberben és gimnáziumról gimnáziumra járva tartanak majd ingyenes előadásokat. "Ezeken megmutatjuk a diákoknak a matematika másik arcát, és akinek szükséges, a felzárkózásban is segítünk" azoknak, akik nem lelkesednek annyira e tantárgyért.

Éppen ezért szeptember elejétől október 15-ig teljesen ingyenessé tették a középiskolai matekanyaghoz való hozzáférést a mateking.hu weboldalon, e tartalmakat 200 napig lehet ingyenesen gyakorlásra használni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Matematika hónapja
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást