Elkészült a trágyaügy vizsgálata

Infostart
2019. szeptember 13. 18:15
A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta azt a vezető munkatársát, aki téves tájékoztatást adott az augusztusi trágyaszag ügyében.

Augusztus elején több órán keresztül lehetett erős bűzt érezni Budapesten és környékén, a helyzetről az Infostart is beszámol. Nem lehetett tudni a szag forrását, a lehetséges megoldásokról kiderült, hogy nem igazak.

Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára vizsgálatot rendelt el az ügyben, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére válaszul a Pest Megyei Kormányhivatal információja alapján egy óbaroki céget nevezett meg a trágyaszag forrásaként. Mint később kiderült, egy nemlétező cégnév szerepel vétkesként, ráadásul az egyik érintett település nevét is rosszul tüntették fel, Bodmér helyett Bodomért írva.

Orbán Balázs azonnal jelezte, hogy az ügynek személyi következményei lesznek.

Az Origo most arról ír, a vizsgálat kiderítette, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársa szolgáltatta a téves információt felettesének, aki azt továbbította Orbán Balázs miniszterhelyettesnek. A vizsgálat következtében a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője az ügyben érintett vezető munkatársát leváltotta.