Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Metrófelújítás: a BKV-nak semmiféle csúszásról nincs tudomása

InfoRádió
2019. augusztus 7. 11:46
Cáfolja a BKV, hogy három hónapos csúszásban lenne a 3-as metró déli szakaszának felújítása. A közlekedési társaság az InfoRádiónak azt írta: a kivitelezők napi 10 órát dolgoznak.

A Menedzsment Fórum írt arról, hogy a 3-as metró déli szakaszának felújítása három hónapos csúszásban van, mivel gyakorlatilag egy műszakban folyik a munka. Az InfoRádió megkereste a BKV-t, ahonnan írásban azt a tájékoztatást kapták, hogy a metróvonal déli szakaszának felújítási munkálatai ütemterv szerint haladnak.

A kiviteli munkák befejezése változatlanul 2020 harmadik negyedéve,

az utasforgalom pedig várhatóan 2020 harmadik negyedév végén, negyedik negyedév elején indulhat újra a vonalon.

A közlekedési társaság levele úgy fogalmaz, három hónapos csúszásról nincs tudomásuk.

A BKV a szerződéses határidőre jelenleg csupán az azbesztmentesítés esetleges elhúzódását látja kockázati tényezőnek.

Úgy fogalmaztak, az azbesztmentesítés befejezése után a végleges adatok mérési eredmények ismeretében végzik el az ütemezés felülvizsgálatát.

A sajtóhírek szerint egy műszakban folyó munkára a BKV levele megjegyzi, hajnali 3 óra 5 perc és 5 óra 50 perc között, valamint 19 óra 20 perc és 0 óra 25 perc között a metrójárművek az egyik sínpárt használják a garázs és a működő vonalszakasz között ki- és beállásra. Ekkor a vágányt feszültség alá helyezik, akár csak akkor, amikor az építési anyagokat szállítják a föld alatt.

A vállalkozók nyújtott műszakos munkarendben, napi 10 órában végzik a munkájukat, tette hozzá a BKV.

A közlekedési társaság az InfoRádióhoz eljuttatott levele megjegyzi, a 3-as metró középső szakaszának felújítására kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
190807 BEL1 1000 M3 felújítás csúszása - BKV reax öf DAL
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást