Nyitókép: Pexels

Szánjon néhány percet a gumira, mielőtt baj lenne

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. június 22. 12:34
Saját és családjának biztonságát is kockáztatja az, aki a nyári forróságban nem az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat használ – mondta a Continental Hungaria marketingvezetője az InfoRádiónak.

Fontos a szezonális gumicsere, tehát télen a téli, nyáron a nyári abronccsal járjunk – szögezte le Musztrai Ferenc. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy

az abroncs önmagában is rendben legyen,

tette hozzá.

A szakember tanácsa szerint indulás előtt érdemes leellenőrizni, hogy a guminak megvan-e a megfelelő mintázati mélysége; ez akár egy százforintos érmével is könnyen elvégezhető. Ha nincs meg a kellő mélység, akkor az abroncs nem tudja ellátni a feladatát. Musztrai Ferenc példaként említette a vízen futást, amikor a kerék – például – egy nyári zápor alkalmával nem képes elnyelni a megfelelő esővíz-mennyiséget, ettől pedig irányíthatatlanná válhat.

A másik fontos dolog, amire a Continental marketingvezetője felhívta a figyelmet:

a guminyomás.

Musztrai Ferenc szerint szükséges a gyártó által ajánlott értéket tartani, ezen számok általában az üzemanyagnyílás környékén, a tanksapkafedél alatt fel is vannak tüntetve. Ezt nyilván minden nap nem kell elvégezni, de a tankolások alkalmával, főként nyaralás előtt a benzinkúton ajánlatos ellenőrzi az értékeket. "Ha ezt megtesszük, már nagyon sokat tettünk a biztonságunkért, a családunk biztonságáéért, meg a közlekedésben résztvevők biztonságáért" – fogalmazott.

A klímák ellenőrzését érdemes szakemberre bízni, jegyezte meg, hiszen számtalan gyorsszerviz is foglalkozik ezzel.

Musztrai Ferenc végezetül arra is emlékeztetett, hogy a klímahasználók gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról a kiszáradás elkerülése végett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az autó nyári felkészítése
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást