Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Hajóbaleset: közlemény adott ki a rendőrség a kutatóakcióról

Infostart
2019. június 14. 09:51
A rendőrség a Duna, Budapesttől délre található teljes szakaszán 19 hajóval, valamint parti és légi egységekkel is megerősítve folytatja a kutatást.

Budapesti Rendőr-főkapitányság vízirendőrei a Készenléti Rendőrség járőreivel együttműködve továbbra is keresik a május 29-i dunai hajóbaleset három dél-koreai áldozatát. A hatvanfős, kizárólag a kutatással foglalkozó rendőri egység az átvizsgálást a Duna érintett 215 kilométeres szakaszán 19 hajóval folyamatosan végzi.

A keresésben a rendőrök munkáját két speciális keresőkutya is segíti, a légtérből két helikopterrel, valamint két drónnal is folyamatosan ellenőrzik a folyót és annak hullámterületét. A légi, vízi és a szárazföldi egységek együttműködnek egymással.

A rendőrség a korábbi gyakorlatának megfelelően, amennyiben a hajóbaleset újabb áldozatát megtalálja, úgy az azonosítást követően arról azonnal beszámol - írja a police.hu.

A 33 dél-koreai turistával, illetve idegenvezetővel és 2 fős magyar személyzettel a Viking Sigynel történt ütközést követően elsüllyedt Hableány sétahajó balesetét heten túlélték - mind dél-koreaiak -, 25 áldozat holttestét már megtalálták a Dunában - köztük egy gyermekét -, három személyt pedig egyelőre eltűntként tartanak nyilván. Az eddigi utolsó áldozatot Bölcskénél emelték ki a folyóból szerdán, már őt is azonosították.

A Hableányt kedden hozták felszínre a Dunából a Margit hídnál, majd Csepelre szállították. A hajóroncs kiemelése óta a munkát már nem a Terrorelhárítási Központ, hanem a Budapesti Rendőr-főkapitányság irányítja, vezetésükkel a három, még elő nem került embert is keresik a Duna magyarországi szakaszán, bevonva a horvát és a szerb hatóságokat is.

Ide kattintva elérhető az összes cikk a témában.