Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Miért locsol az FKF, ha esik az eső? - Itt a válasz!

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2019. május 25. 11:46
Hosszabb-rövidebb megszakításokkal napok óta esik az eső, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. mégis locsolóautókkal mossa Budapest útjait. Az InfoRádió rákérdezett ennek okára.

Van válasza az FKF Zrt.-nek arra a kérdésre, hogy miért járják locsolóautók Budapest útjait olyan időszakban, amikor szinte naponta esik az eső.

"Egy hasonlattal kezdeném: ha egy háziasszony megkezdi a mosást, az áztatással kezdi. Az áztatást az esővíz elvégzi helyettünk, föllazítja azt a szennyeződést, ami az útburkolaton található, míg

a locsológépek ennél lényegesen többek, nem csak vízpermetet, hanem magas nyomású, irányított vízsugarat juttatnak ki a burkolatra, így a burkolati szennyeződést irányítottan a járdák mellé, illetve a csatornákba terelik.

Vagyis az útpályát megtisztítjuk a rákerült, balesetveszélyes, fékhatást csökkentő hordaléktól, falevéltől" - tisztázta Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pr-szakreferense.

A tehát jelentős részben balesetmegelőzési céllal végzett munkát - mint az FKF illetékese elmondta - a közterület-fenntartó a Fővárosi Vízművekkel kötött, úgynevezett vízhordási szerződés alapján, térítés ellenében végzi a tűzcsapok segítségével.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Esőben miért locsolja az utakat az FKF?
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást