Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Újjáéled Békásmegyer közepe, a Heltai Jenő tér

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva
2019. április 26. 16:59
Elkészült a békásmegyeri piac új csarnoképülete és az ahhoz tartozó mélygarázs. A helyi fejlesztésnek még nincs vége.

Ötmilliárd forintból elkészült a békásmegyeri piac új csarnoképülete és a kapcsolódó mélygarázs. Varga Mihály pénzügyminiszter, a terület országgyűlési képviselője az átadáson elmondta, a Heltai Jenő téri piac és környezete a kormány, a főváros és az önkormányzat összefogásával újult meg.

"Mindennek a kiindulópontja, az volt, hogy a helyiekben legyen terv, elképzelés arról, mit tartanak fontosnak, milyen irányú átalakítást képzelnek el. Itt nem csak a piac, de nyugodtan mondhatom, az óvoda, az iskola, közösségi területek, egészségügyi ellátás intézményei is jobbá váltak, élhetőbbé, kényelmesebbé téve az óbudaiak és békásmegyeriek életét" - fogalmazott Varga Mihály.

Tarlós István főpolgármester azt mondta, az új vásárcsarnok megnyitásával kulturált találkozási és bevásárlási lehetőség nyílik minden idelátógató számára.

"A kerület vezetése és a tervezők egyaránt jól tudják, hogy egy átalakulóban lévő, fejlődő terület középpontja a piac, a mindenki számára elérhető közösségi tér. Holnaptól a városrészben élők mindennapjaiban minőségi változás következik be"

- jelentette be a városvezető.

Bús Balázs, a kerület fideszes polgármestere elmondta, a piacberuházás csak egy nagyobb fejlesztés első üteme, 2020 elejére zárul a teljes projekt, aminek értéke 7,9 milliárd forint, ennek jelentős részét a kormány állta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Békásmegyeri piac
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást