Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor a kormányinfón - itt meghallgatható a teljes sajtótájékoztató

Infostart
2019. január 11. 17:31
A miniszterelnök tartotta csütörtökön az évnyitó kormányinfót, ahol a bevezetője után újságírók kérdéseire válaszolt. Cikkünk mellékleteként meghallgatható a teljes sajtótájékoztató.

Az évnyitó kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök bevezetője után az újságírók kérdéseire válaszolt. Szó volt a túlóratörvényről, az ősszel várható kormányátalakításról és a kormánykritikus sajtóhoz fűződő viszonyáról is.

A miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya Trócsányi László igazságügy-minisztert jelöli majd az ősszel megalakuló új Európai Bizottság magyar tagjának. Orbán Viktor az InfoRádiónak azt mondta: fontos számára a kormány stabilitása, így nem gondolkozik annak átalakításában.

Sorsdöntőnek nevezte a miniszterelnök a májusi európai parlamenti választást, amelynek fő témájának továbbra is a bevándorlást tartja.

Orbán Viktor szerint a cél az, hogy a migráció ellenzői először az EP-ben, majd az Európai Bizottságban, később pedig a nemzeti választások eredményeképpen a Tanácsban is többségbe kerüljenek. Saját pártja pedig a legjobb eredményt érje el Európában, de a Néppárton belül mindenképpen.

"A listánkat az a személy vezeti, akit egyébként európai bizottsági tagnak is nevezni fogunk, mert szeretnénk, ha a magyar nép demokratikus legitimációja is ott állna a Magyarországot a bizottságban majd később képviselő biztos háta megett" - fejtette ki a miniszterelnök.

Később az InfoRádió megkérdezte, hogy ki lehet Trócsányi László igazságügyminiszter utódja a kormányban, és ez járhat-e más személycserékkel is. Orbán Viktor hangsúlyozta, fontos érték egy kormány stabilitása, a személycsere pedig idén őszig nem időszerű. "A magam részéről a 'nix ugribugri' politikáját követem a kormányátalakítás ügyében".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kormányinfó 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kormányinfó 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kormányinfó 3. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kormányinfó 4. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kormányinfó 5. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást