Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Balog Zoltán: a közéletet és az egyházat megkülönböztetni lehet, szétválasztani nem

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor
2018. december 6. 16:36
Elsősorban lelkészi feladataira koncentrál most az előző emberi erőforrások minisztere. A jelenlegi romaügyi miniszterelnöki biztos az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogyan fogadták vissza a közösségbe mint vezetőt.

Újra azt a közösséget vezeti, ahol miniszteri munkája előtt volt lelkész – árulta el Balog Zoltán. A miniszterelnöki biztos kiemelte: a romaügyet tartja olyan fontosnak, hogy szeretné rajtatartani a szemét. A Polgári Magyarországért Alapítvány vezetése pedig tiszteletbeli megbízatás, így nem jár anyagi juttatással.

Az elmúlt 12 évben helyettes lelkész végezte a feladatát, de ebben az időben is szolgált a közösségben, jelen volt az életükben. Az egyházi törvények alapján azonban hivatalosan nem vezethette a csoportot. Az utóbbi időben azonban megjegyezték, hogy hosszú ideje várják, hogy visszatérjen, és döntés elé állították: lemond végleg vagy visszatér. Miniszteri mandátumának vége pedig olyan vízválasztó volt, mely alkalmat adott a kérdés átgondolására – mondta a lelkész. Az egykori miniszter a kormányzati munka kezdetekor is úgy tervezte, hogy annak befejezése után a közösség építésében vezetőként részt vesz.

Balog Zoltán azt is elárulta, hogy gyülekezet magjával sokat beszéltek az elmúlt időszakról. Mint mondta: támogatták a munkáját, de bírálatokkal is éltek. A volt miniszter hozzátette: a közéletet és az egyházat meg kell különböztetni, de szétválasztani nem szabad.

A teljes beszélgetést meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában, csütörtök este hat órától.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Balog Zoltán: a közéletet és az egyházat megkülönböztetni lehet, szétválasztani nem
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást