Nagyon pörögnek a személyi hitelek - lapszemle

Infostart / InfoRádió
2018. november 29. 07:18
A Népszava a fára és szénre igénybe vehető támogatásról, míg a Magyar Idők a hírhedt Hős utcai épülettömbről ír.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy jövő év végére a kőbányai önkormányzat tulajdonába kerülhet a bódítószerek kereskedelméről és az önkényes lakásfoglalókról elhíresült Hős utcai lakótömb. A tulajdoni viszonyok rendezésére kisajátítási eljárás tehet pontot, a tervezett kerítés és a biztonsági őrség kérdése pedig bíróság elé kerülhet.

A Népszava szerint késik a választási tüzelő, vagyis csak 2019 elején érkezik meg az Orbán-kormány 12 ezer forintos támogatása, amit fára és szénre lehet igényelni. 2 milliárdot az Országvédelmi Alapból csípnek le hozzá, a többit a helyi önkormányzatoktól veszik el, ráadásul a szállítást a támogatottaknak kell kifizetniük - írja a lap.

A Világgazdaság szerint rekordot érnek el a személyi hitelek: az új szerződések összege idén meghaladhatja a 450 milliárd forintot. A válság előtti legerősebb évben, 2008-ban csak 260,5 milliárd forint értékben kötöttek ilyen megállapodásokat a háztartások.

A Portfolio úgy tudja, hogy új fejezethez érkezett a Budapesti Corvinus Egyetem megújítása: októberben az intézmény vezetőinek kezdeményezésére egy belső projektszervezet alakult, ami az egyetem tartalmi megújulásáért felel. A projektszervezet munkáját egy ismert üzletemberekből álló tanácsadó testület segíti.

A Pénzcentrum szerint csalódni fognak azok, akik saját maguk szeretnék elvinni a szemetüket valamelyik hulladékudvarba. Néhány ilyen helyen ugyanis átvételi korlátozást vezettek be, mert akadoznak a szállítások, ezért bizonyos anyagfajták mennyisége túllépte a kezelhető mértéket.