Nyitókép: Mohai Balázs

Új kilátót kapott a János-hegy

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. november 23. 18:22
Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke a Normafán; pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszán kilátópontot alakítottak ki – mondta az InfoRádiónak Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester.

Pár évvel ezelőtt lezárták a Jánoshegyi utat az autósok elől, és azóta a futók és a kerékpárosok vették birtokba. Nem volt szükség a parkolófelületekre és a betonra, így füvet, bokrot és fát ültettek a területre – mondta Pokorni Zoltán. Két – réteses vagy fagylaltos – bódét, illetve egy mosdót is felépítettek – tette hozzá.

„A fő attrakció egy új kilátópont”

– mondta a polgármester. Megtalálták ugyanis az egykori Jánoshegyi vendéglő – amely a második világháború alatt semmisült meg – alapjat, itt alakítottak ki egy teraszt. „Majdnem olyan szép a kilátás, mint fentről, a János-hegyi kilátóról.” Itt a ráadásul a kerekesszékesek is gyönyörködhetnek a tájban.

A terület fejlesztése folytatódik: a gerinc elején, a síházzal szemben épül fel a Normafa Kapuja Látogatóközpont. Az új létesítmények kiszolgálják a látogatókat, illetve itt épül a fogaskerekű vasút és a buszok végállomása is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Új kilátót kapott a János-hegy
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást