Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Téligumi-csere: a jó idő sem tart örökké

Infostart / InfoRádió - Domanits András
2018. október 28. 16:58
Az ORFK figyelmeztet: túl nagy hibát nem követ el, aki aki már most bejelentkezik gumisához. Már most is lehet téli gumival közlekedni.

Bár most még jó idő van, érdemes felkészülni az igazi téli időjárásra, például ne hagyjuk az utolsó pillanatra a téli gumira cseréjét - mondta az InfoRádióban Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának elnöke.

"Minden ősszel megtörténik, hogy az emberek az utolsó pillanatra hagyják a gumicserét" - figyelmeztetett Óberling József, szerinte túl nagy hibát nem követ el, aki már most bejelentkezik gumisához. A mostani időjárásban is már lehet téli gumival közlekedni, egy kicsit alacsonyabb sebesség és nagyobb követési távolság kell hozzá.

"Óvatosabbnak kell lenni sok tekintetben, és több időt hagyni mindenre, mint nyáron szoktunk."

Külön felhívta a figyelmet a vizes falevéllel, illetve a sárfelhorással borított úttestre, ami váratlan helyzeteket okozhat, ugyanúgy, mint a páralecsapódás és a ködképződés.

Az ORFK-OBB idén már hetedik alkalommal rendezi meg ősszel partnereivel közösen a "Látni és látszani" kampányt. Figyelmeztetik a közlekedés résztvevőit, hogy az év e szakában gyorsan megváltoznak a viszonyok az utakon, így a járműveket is fel kell erre készíteni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
ORFK-intelmek őszi vezetőknek - Óberling József
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást