Nyitókép: Faludi Imre

Volt jobbikos tett feljelentést gyanús pénzmozgások miatt

Infostart
2018. október 16. 07:03
Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja úgy tudja, hogy az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül, amit a tagok fizettek be a pártkasszába.

Szabó Balázs feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen, csalás gyanúja miatt. A helyi önkormányzati képviselő a Magyar Időknek elmondta, az nem volt világos előtte, hogy ezek a pénzek honnan érkeztek, az azonban szerinte már körvonalazódik, hogy több száz befizetője is lehetett a Szabó Gábor pártigazgató által "küldött" összegeknek.

Szabó Balázs hozzátette, a feljelentésben több tanú neve is szerepel, akik feltehetően még ezen a héten kiállnak, nevüket vállalva. A gyanús pénzek kiosztásában részt vevő hálózat nagyságáról a volt jobbikos politikus azt mondta, hogy országos szintű lehetett, csak az ő régiójában 8-10 millió forintot osztottak le és fizettettek be a tagokkal.

A lap szerint, tekintettel arra, hogy a Jobbiknak 9 régiója van, 90 millió forint is lehet a leosztott, majd a Jobbik pártkasszájába befizetett összeg,

ami nagyjából megfelel annak a százmillió forintnak, amelyet az ellenzéki párt állítása szerint társadalmi adakozással kaptak. Szabó Balázs szerint voltak olyanok, akik tényleg segíteni igyekeztek a pártot, ám ők jellemzően 5-10 ezer forint körüli összegeket utaltak.

A cikk felidézi, hogy a szekszárdi képviselő azután fedte fel a Jobbik kétes pénzügyleteit, hogy feloszlatta a helyi szervezetet, és kilépett a pártból. A Jobbik vezetése szerint Szabó Balázs hazudik, ugyanakkor a Magyar Időknek több volt regionális igazgató is megerősítette, ők is találkoztak ilyen jellegű pénzmozgásokkal, de sosem derült fény arra, honnan is jöhettek ezek az összegek.