Nyitókép: Mónus Márton (MTI)

Jelentős változásra kell figyelniük a HÉV-en utazóknak

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. október 1. 14:02
Október elsejétől már csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre. A MÁV-csoport hangsúlyozta, ahol nincs jegyautomata, ott továbbra is pótdíj nélkül lehet jegyet venni a vonaton.

Megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre - közölte a MÁV-csoport szóvivője. A bliccelést szeretnénk megelőzni, az új szabályozás szeptember elején indult, de ekkor még nem szabtak ki büntetést, hétfőtől már csak pótdíj ellenében lehet jegyet venni a vonatokon – hangsúlyozta Lőcsei Virág.

A kiegészítő jegyeket a pénztárakban és az automatákból lehet megvásárolni. Ahol egyik sincs, ott továbbra is pótdíj nélkül lehet jegyet venni a vonaton.

A szóvivő jelezte, hogy a főváros közigazgatási határán belüli felszállás esetében nincs változás. Ha az utasnak van az adott budapesti szakaszra jegye vagy bérlete, szintén pótdíj nélkül vehet kiegészítő jegyet.

A BKK honlapján részletes leírás található jegyvásárlásról, továbbá a MÁV is segíti az utasokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Jelentős változás a HÉV-en
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást