Nyitókép: Jászai Csaba

Az elbocsátások után emberhiánnyal küszködik a közterület-fenntartó

Infostart
2018. október 1. 15:09
Hulladékrakodót, utcaseprőt, kukásautó-sofőrt, esztergályost, villanyszerelőt és hulladékválogatót keres "álommunkára" csábító álláshirdetéseiben a közterület-fenntartó.

A közelmúltban racionalizálás miatt létszámleépítés volt az FKF-nél, mára viszont "kiemelkedő jövedelem" igéretével csábítja a munkaerőt a Fővárosi Közterület-fenntartó - figyelt fel rá a Napi.hu.

Az igen kevés konkrétumot tartalmazó, hangzatos álláshirdetés része

az "évente fejlesztett munkabér", a "bérpótlékok", a "jutalmak", a "cafeteria-juttatás", a "kedvezményes üdülés" és a talán legmegfoghatóbb ingyenes fogászat ígérete.

Jelenleg hulladékrakodót, utcaseprőt, kukásautó-sofőrt, esztergályost, villanyszerelőt és hulladékválogatót keresnek a fővárosi cégénél.

Az FKF beszámolójában tavaly mintegy 2300-an dolgoztak a vállalatnál, ami több száz fős hiányt jelent, elsősorban a "fizikai állományban". Érdekes, hogy a létszámcsökkentést kevéssel az után rendelték el, hogy 2011-ben alig többen, 2600-an dolgoztak a társaságnál. A cég, mint a Napi.hu írja, Budapesten kívül Szentendrét, Dunakeszit, Gödöt, Pomázt, Leányfalut, Dunabogdányt és Tahitótfalut is kiszolgálja, részben alvállalkozó bevonására kényszerülve.