Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Autóvásárláskor érdemes elkerülni a közvetítőket

InfoRádió
2018. szeptember 25. 07:44
Nem hihetünk minden esetben annak, hogy az autó olyan állapotban van, amilyenben mondják. Még mindig jellemző csalás a kilométeróra-tekerés és a sérülések eltitkolása.

Korántsem mindegy, hogy használt autót kereskedőtől vagy közvetítőtől vásárolunk - tudta meg az InfoRádió Baranovszky Györgytől, a Budapesti Békéltető Testület elnökétől.

"Probléma esetén az új vagy a későbbi vevő sokkal nehezebben tudja érvényesíteni a fogyasztói jogait, ha közvetítőtől vásárol" - húzta alá Baranovszky György.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy kereskedőnél vásárolt autó esetén magával a tulajdonossal vagyunk üzleti kapcsolatban.

"Ezért vásárláskor mindig kérdezzük meg, hogy az eladó a saját nevében vagy közvetítőként adja el az autót".

Használt autó vásárlásánál szerinte különösen is fontos, hogy kérjük ki szakember segítségét, ne higgyünk minden esetben annak, hogy az autó olyan állapotban van, amilyenben mondják. Ez természetesen nem a kereskedők ellen szól általában, de Baranovszky György szerint "résen kell lenni".

Csökkenő számban, de még mindig jellemző csalás a kilométeróra-visszaállítás és a sérülések eltitkolása, igaz, a fogyasztók is egyre tudatosabbak.

Baranovszky György saját békéltető tapasztalataiból kiindulva arra is ösztönzi a vásárlókat, hogy minden esetben legyen írásos szerződés a felek között, hogy a fogyasztói jogokat később érvényesíteni lehessen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Így vásárolj autót
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást