Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Reagál a Fidesz-KDNP a Sargentini-jelentésre

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva
2018. szeptember 12. 18:52
A Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülését Velencén tartja, ahol kiemelten foglalkoznak az Európai Parlament döntésével - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A tanácskozás szerda este Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik, csütörtökön miniszteri beszámolókat hallgatnak meg, és megtárgyalják az őszi parlamenti ülésszak jogalkotási tervéhez fűződő kérdéseket is – nyilatkozta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: az Európai Parlament ugyan elfogadta a Sargentini-jelentést, de Magyarország nem enged a zsarolásnak.

Kocsis Máté elmondta: Velencén megvitatják és elfogadják azt az országgyűlési határozattervezetet, amelyben válaszolni fognak az EP bevándorláspárti képviselőinek, és amelyet a Ház elé terjesztenek a jövő héten.

„Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy jogi értelemben hogyan tudjuk magunkat megvédeni.

A jelentés elfogadásához szükség lett volna a leadott szavazatok kétharmadára, ez nem volt meg. Az Európai Parlament visszaélt a jogával akkor, mikor a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe” - fejtette ki.

Kocsis Máté az InfoRádió kérdésére, miszerint számolnak-e azzal, hogy a Fideszt kizárhatják az Európai Parlament néppárti frakciójából, elmondta: minden pártcsaládban voltak és vannak viták, viszont

a Fidesz nem kíván kilépni a frakcióból.

Hozzátette: pártja azért dolgozik, hogy a jövő évi EP-választáson a néppártot erősítse. Szerinte a néppártnak a bevándorlás kérdésében egységes és határozott álláspontot kellene elfoglalnia.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Velencén készül az őszre a Fidesz-KDNP
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást