Nyitókép: Pixabay

Hétvégi időjárás - csak elvétve lehet egy-egy zápor

Infostart
2018. augusztus 17. 19:06
Visszatérnek a 30 fok feletti maximumok, nemzeti ünnepünkön is igazi nyári időben lesz részünk.

A hosszú hétvége időjárását alapvetően a napsütés fogja meghatározni, de időnként elszórtan nagyobb gomolyfelhők megjelenhetnek az égen - írta az Időkép.

Szombaton az északi határ közelében, valamint délen fordulhat elő átmenetileg egy-egy futó zápor, néhol zivatar, de nem ez lesz a jellemző az egész napra. A gyenge, mérsékelt szélben 30-33 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap a napos idő folytatódik, lokálisan frissítő zápor, esetleg zivatar csak egy-egy helyen fordulhat elő, nem ez lesz a jellemző az időjárásra. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet országszerte 30 fok felett alakul.

Igazi nyári időben telhet augusztus 20-a

Hétfőn sem fogunk fázni, folytatódik a meleg idő. Sok napsütésre számíthatunk, és bár gomolyfelhők is megjelennek majd az égen,

gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve alakulhat ki egy-egy helyen - a friss számítások szerint az északi tájakon -,

melyek csak kis időre zavarhatják meg a szabadtéri programokat. Az északi-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A hajnali órákban 16-20 fok körül alakul a hőmérséklet, délután pedig 30-34 fok közötti maximumokra van kilátás.