Nyitókép: H. Szabó Sándor

Ingatlanokra pályáztak a balatoni települések

InfoRádió
2018. augusztus 6. 14:06
Összesen 101 darab, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez tartozó állami ingatlan megvételére, vagyonkezelésére vagy használatára jelentettek be igényt a Balaton kiemelt üdülőkörzetéhez tartozó települések – mondta az InfoRádiónak Bardóczy Árpád, a Balatoni Integrációs Kft. ingatlanszakértője.

A 2018 elején zárult felmérést követően a Balaton Fejlesztési Tanács elküldte az összefoglaló jelentést az illetékes minisztériumnak. A választások után az Agrárminisztérium válaszában azt kérte, egyes ingatlanigényeket egészítsenek ki további információkkal.

Bardóczy Árpád tájékoztatott: a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetet alkotó 180 település közül 110 reagált a pályázati felhívásra, közülük csupán 15 település jelzett érdeklődést, összesen 101 ingatlannal kapcsolatban. Ebből a minisztérium felé 95 volt előterjeszthető – tette hozzá a szekértő. „Olyan ingatlanra is kértek állami intézkedést, amelynek tulajdonosa nem a magyar állam volt” – magyarázta. Sőt arra is volt példa, hogy egy önkormányzat a már saját tulajdonában lévő ingatlant igényelte, mivel ezt a tényt nem vették észre.

A fejlesztési igényeket olyan kötelező önkormányzati feladatok támogatására nyújtották be, melyeket törvény meghatároz, ilyen például közlekedés- és településfejlesztés. A legtöbb ingatlanra Balatongyörök, Balatonfenyves és Andocs jelentkezett – emelte ki Bardóczy Árpád.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bardóczy Árpád
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást