Leállt a Budavári Sikló

Infostart
2018. augusztus 5. 08:27
A Budavári Sikló nem üzemel műszaki ok miatt.

A Hősök teréről csak egy sávból lehet a Dózsa György útra, balra kanyarodni aszfaltozás miatt. A Dózsa György úton az Andrássy útnál a Thököly út irányában egy építkezési kordonelem kidőlt a belső sávra.

A Budavári Sikló nem üzemel műszaki ok miatt.

Tart a Nagykörúton a villamospálya felújítása. Kedd estig a Bérkocsis utcából csak jobbra lehet kikanyarodni a József körútra.

A Rákóczi úton a Blaha Lujza térnél a forgalom a befelé vezető oldalon sávelhúzással irányonként két sávon haladhat.

A Szondi utca és a Pál utca között mindkét irányban már korábban buszsávot jelöltek ki, valamint megszűnt a parkolási lehetőség. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár az Oktogon és a Corvin-negyed metróállomás között.

Lezárták hétfőn hajnali 4 óráig a XVII., Ferihegyi úton a Liget sori vasúti átjárót karbantartás miatt. A 98-as, a 146A, a 198-as és a 998-as autóbusz terelve közlekedik, több megállót nem érint.

A hétvégére megnyitották a Szabadság hidat a gyalogosok előtt, a hídon nincs közúti forgalom.

Meghosszabbított útvonalon közlekedik a 61-es villamos a Városház térig, az 56A villamos Kelenföld vasútállomásig, a 72-es trolibusz pedig a Fővám térig jár. A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem jár.

Lezárták a hétvégére a XVI., Bekecs utcát a Monoki utcánál burkolatjavítás miatt. A 31-es és a 931-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik, több megállót nem érint.

Vasárnap a XI., Bartók Béla úton a Karolina útnál forgalomkorlátozásra számítsanak a felsővezeték karbantartása miatt. A Lágymányosi utcánál a villamospálya felújítása miatt lezárják a befelé vezető belső sávot, csak a külső sávból lehet egyenesen tovább haladni. Hétfő estig a Ménesi útról nem lehet áthajtani a Bartók Béla úton, csak jobbra szabad kikanyarodni. A Csíky utcánál kifelé időszakonként néhány percre megállítják a forgalmat.

A 19-es és az 56A villamos rövidített útvonalon, az északi végállomások és a Szent Gellért tér között közlekedik, a 41-es villamos a Margit híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér között terelve, a Krisztina körút–Alkotás utca–Villányi út útvonalon jár. Kelenföld vasútállomás és a Rudas Gyógyfürdő között pótlóbusszal utazhatnak.

Ismét változott a forgalmi rend a Fehérvári út–Etele úti csomópontban.

A Fehérvári úton irányonként egy sávban haladhat a forgalom, a kifelé vezető oldalon a belső sávot, befelé pedig a külső sávot zárják le. A Hengermalom úton és a Lecke utcánál megszűnt a korlátozás.

Az Etele út változatlanul egyirányú a Somogyi úttól a csomópont felé; a Somogyi út és a Tétényi út között már korábban lezárták a déli útpályát, a Tétényi út és a Fehérvári út között pedig az északi útpályát. A Hadak útjáról nem lehet kihajtani az Etele útra.

A 103V autóbusz Hengermalom út irányú Etele út/Fehérvári út megállóját visszahelyezik, azonban Kelenföld vasútállomás felé továbbra is módosított útvonalon, az Andor utca érintésével közlekedik. Kimarad a Bikás park és a Bártfai utca megálló, valamint az Etele út/Fehérvári út és a Kalotaszeg utca megálló is. Az 58-as és a 907-es autóbusz Kelenföld vasútállomás felé módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Bártfai utca megállót. A 114-es autóbusz mindkét irányban terelt útvonalon, a Tétényi út–Kondorosi út felé jár, több megálló kimarad. A 973-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, az Etele út/Fehérvári út és a Kalotaszeg utca megállót áthelyezték.

A Tétényi úton a Kosztolányi Dezső tér felé közlekedő BKK-járatok vonalán új megállóhely létesült az Andor utca után, így a 103-as autóbusz Tétényi út/Andor utca megállóhelyével új átszállópontot alakítanak ki a Bikás park elérése érdekében.

Vasárnap TH jelzésű, 611-es favázas nosztalgia-villamos közlekedik a Szent János kórház-Szent Gellért tér-Szent Lukács Gyógyfürdő-Széll Kálmán tér útvonalon. NT jelzésű IK-260T nosztalgia-trolibusz jár az Arany János utca és a Jászai mari tér között a Hermina út érintésével.

Lezárták a III., Benedek Elek utcát, a Vajda János utcát (oda csak engedéllyel lehet behajtani) és az Angel Sanz Briz utat (volt Jégtörő utca) a bevásárló központ parkolója és a Mozaik utca között, illetve a Mozaik utca mellékágát várhatóan augusztus 18-ig rendezvény miatt. A 226-os autóbusz módosított útvonalon, a Nyugati pályaudvar és az Aquincum között közlekedik, az Óbudai-szigeten lévő megállókat nem érinti. (Sziget 2018)

Az V., Reáltanoda utcát lezárták a Károlyi utcától a Szép utcáig (a Szép utcába sem lehet behajtani), a Magyar utcát pedig megnyitották a Kossuth Lajos utca és a Henszlmann Imre utca között. Az Irányi utca felől a forgalmat a Ferenciek terén át a Kossuth Lajos utcába terelik. A Magyar utcában továbbra is lezárásra számíthatnak a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között. Megnyitották a Gerlóczy utcát a Semmelweis utca és a Károly körút között, valamint a Semmelweis utcát a Gerlóczy utca és a Vitkovics Mihály utca között.

Megnyitották és egyirányúsították a Czetz János közt az Attila utcától a Szentendrei út felé. A 34-es autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekedik. A felújítás miatt továbbra is le van zárva a Czetz János utca a Czetz János köztől és a Pozsonyi utcáig, valamint a Szentendrei út befelé vezető oldalán a belső sáv, így ott megszűnt a balra kanyarodás lehetősége. A 134-es (a 923-as) autóbusz terelt útvonalon közlekedik, több megálló kimarad.

A X., Pongrác úton a Kerepesi út felé a Salgótarjáni utcánál sávlezárás nehezíti a közlekedést közműjavítás miatt.

Útszűkületre számítsanak a XIII., Dagály utcában a Váci út után a Népfürdő utca felé közműjavítás miatt.

A IX., Közraktár utcában a Bakáts utcától a Kinizsi utcáig sávlezárásra kell számítani. vízvezeték-építés miatt. A Czuczor utcában a Közraktár utcánál útszűkületen kell áthajtani.

Sávlezárásra számíthatnak a XI., Budafoki úton kifelé a Bertalan Lajos utca és a Kruspér utca között egy rövid szakaszon, mert gázvezetéket javítanak.

A XI., Dombóvári úton a Pázmány Péter sétány irányában a Rákóczi hídi felhajtó előtt útszűkületre lehet számítani, mert új csomópontot létesítenek. A 103V autóbusz Infopark megállóját a Népliget felé áthelyezik.

Közműépítés miatt a Thököly úton kifelé a Stefánia úttól az Ilka utcáig útszűkületre számítsanak. A kerékpársávot ezen a szakaszon lezárták, a Bosnyák tér felé közlekedő 5-ös, 7-es, 110-es és 112-es autóbusz Stefánia út/Thököly út megállóját áthelyezték. A Stefánia úton a Hungária körút felé a Thököly útnál sávlezárásra kell számítani.

A Dózsa György úton az Ajtósi Dürer sortól a Dembinszky utcáig, illetve a Kós Károly sétányon a Hermina út és a Városligeti körút között sávelhúzás nehezíti a közlekedést vízvezeték-építés miatt.

A Hungária körgyűrűn tart a villamospálya felújítása.

A Könyves Kálmán körútról újra lehet balra kanyarodni kifelé az Üllői útra, de a Rákóczi híd irányából a városközpont felé megtiltották a balra kanyarodást. Az Elnök utcánál ideiglenesen kialakított kanyarodó sávból tudnak vissza-, illetve balra fordulni. Az Üllői útról továbbra sem lehet balra kanyarodni a Könyves Kálmán körútra az Árpád híd felé, a befelé vezető oldalon pedig a Rákóczi híd irányában csak egy sáv járható.