Rangsorolták a hazai nagyvállalatokat – hetilapszemle

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán
2018. július 26. 16:14
A Figyelő az Európai Unió és Kína közötti kapcsolatról közöl összeállítást. A HVG az 50 legnagyobb magyar nagyvállalatot állította rangsorba az árbevétel, a létszám, az eredmények és a saját tőke alapján.

A Figyelő az Európai Unió és Kína közötti kapcsolatról közöl összeállítást. Az ázsiai ország két gazdasági, társadalomfejlődési korszak közötti szakaszban van, és mindenekelőtt kénytelen szembesülni ennek nehézségeivel. Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi vámháború nyugati közgazdászok szerint évi mintegy fél százalékot vág le az amúgy is lassú gazdasági fejlődés üteméből. Ami persze még így is nagyjából kétszerese az EU átlagnak, és 2018 második negyedévében (éves szinten) 6,7 százalékot ért el az első negyed 6,8-es értéke után.

A HVG az 50 legnagyobb magyar nagyvállalatot állította rangsorba az árbevétel, a létszám, az eredmények és a saját tőke alapján. Mint a lap szerzője írja, háromféleképpen lehet előrelépni a magyar cégek toplistáján: jól működő nagyvállalatként, a kormányzati centralizáció kedvezményezettjeként, illetve adóoptimalizáló multik lerakataként. Az élen a MOL, az Audi Hungária, az MVM, a Mercedes és a General Electric magyarországi vállalatai állnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást