Nyitókép: MTI Fotó: Ruzsa István

Változás a mohácsi Duna-híd tervében

Infostart / InfoRádió - Sigmond Árpád
2018. július 17. 16:47
A Parlamentben cáfolta az illetékes tárca államtitkára, hogy a kormány leállította volna a mohácsi Duna-híd építését. Bár az erről szóló közbeszerzési eljárást valóban visszavonták, a hidat egy másik projekt részeként építik meg.

Sajtóhírek nyomán érdeklődött a KDNP-s Hargitai János az Országgyűlés plenáris ülésén, hogy valóban leállították-e a mohácsi Duna-híd építésének előkészítését.

"Mohács a magyar-szerb-horvát hármas határ mentén fekszik és ennek minden logisztikai előnyét ki kellene tudnunk használni"

- mondta a képviselő.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára elismerte, hogy visszavonták a híd építésére kiírt közbeszerzési eljárást, de mint mondta,

a beruházást beemelték a Szeged és Pécs között épülő út projektjébe.

"Így egy magasabb színvonalon álló közlekedés-fejlesztési csomagot kap a térség. A magasabb műszaki tartalom miatt módosított projektben:

  • az új híd mellett szerepel az 57-es számú főútnak az M6-os autópálya és az 56-os számú főút közötti 6 kilométeres szakaszának 2x2 sávosra történő bővítése,
  • az új Duna-híd és az 51-es számú főút közötti 14 kilométer hosszú 2x1 sávos főúti fejlesztés is.

Utóbbi esetben a távlati, 2x2 sávos kialakítás lehetőségének biztosításával" - jegyezte meg Cseresnyés Péter hozzátéve, hogy a híd is része azoknak a beruházásoknak, amelyeket egy kormányhatározat értelmében 2022-ig fejeznének be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lesz mohácsi Duna-híd, vagy nem lesz?
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást