Nyitókép: Mohai Balázs

Háromszázmilliós korszerűsítés a felújított Komjádiban

Infostart
2018. június 28. 14:56
A tavalyi vizes világbajnokságra 3,8 milliárd forintból felújított Császár-Komjádi Béla Sportuszodán főként uniós forrásokból 312 millió forintos energetikai korszerűsítést végeznek.

Arra a kérdésre, hogy miért kell a tavaly felújított uszodán újabb rekonstrukciót végezni, a 24.hu hírportál az uniós pályázat nyertesétől, a Nemzeti Sportközpontból azt a választ kapta, hogy míg a korábbi beruházás során az uszoda építészeti, részleges gépészeti felújítása valósult meg, a most elnyert támogatásból a fűtési rendszert korszerűsítik, ami 700.000 kW energia megtakarítást jelent majd évente.

A sportközpont válasza szerint a tervezett beruházás keretében hőszivattyús és napelemes rendszert építenek ki, hőszigetelik az uszoda homlokzatát, kicserélik az acél portálok valamint az uszodához kapcsolódó üzletek és szállásépület nyílászáróit.

A munkálatok az uszoda működését érdemben nem fogják befolyásolni. A beruházás tervezése és ütemezése a támogatási szerződés megkötése után kezdődhet meg - áll a közleményben.

A hírportál megjegyzi, hogy a tavalyi 3,8 milliárd forintos felújításra kiírt közbeszerzési eljárás egyik eleme a szükséges nyílászárók javítása, cseréje volt.