Nyitókép: Bodnár Boglárka

Novák Katalin: a kormány már készíti a választ a Sargentini-jelentésre

Infostart / InfoRádió - Hlavay Richárd
2018. június 26. 21:01
Politikai motivációja volt azoknak, akik megszavazták az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága különjelentését - így vélekedett a család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Novák Katalin szerint a jövő évi európai parlamenti választások a magyar kormány álláspontját igazolhatják.

Személyes indulatok vezérelték az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának különjelentését, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének – mondta Novák Katalin család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: az eljárást koncepciós pernek tartja.

„Ezt a döntést egy politikai grémium hozta, és láthatjuk, hogy a személyes meggyőződés és a személyes indulatok a rációt messze háttérbe szorítják,

nem biztos, hogy a túlfűtött indulatok tényszerű dolgokhoz vezetnek”

– fejtette ki a Fidesz alelnöke.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a migrációról vallott nézetkülönbségek is befolyásolták azokat, akik megszavazták a Judith Sargentini holland jelentéstevő által összeállított dokumentumot. Úgy érzi, a magyar emberek döntöttek a kormány migrációs politikájának támogatásáról.

Novák Katalin szerint

a jövő évi európai parlamenti választások a magyar kormány álláspontját igazolhatják.

Kiemelte: nem számít a 7-es cikk szerinti eljárás elindítására Magyarország ellen. A kormány már készíti a választ a Magyarországot elmarasztaló Sargentini-jelentésre, amely Novák Katalin szerint könnyen cáfolható tényeket tartalmaz.