A kormány és a visegrádi országok politikájának erős képviseletéről beszélt Orbán Viktor - a nap hírei

Infostart
2018. június 24. 21:44
Visszautasítja a DK fővárosi képviselőjének állítását a 3-as metróvonal felújított szerelvényeiről a BKV.

A miniszterelnök szerint Brüsszel azért támadja őt, mert határozottan képviseli a magyar kormány és a visegrádi országok politikáját. Orbán Viktor egy szlovák kereskedelmi televíziónak adott interjúban azt mondta: vannak, akiket sért Közép-Európa gyors fejlődése. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök szerint az idő a visegrádi négyeket igazolta, és Nyugat-Európa átveszi a visegrádi álláspontok egy részét.

Európai migrációs stratégiát mutat be a brüsszeli minicsúcson az olasz kormányfő. Giuseppe Conte radikális váltást sürgetett az unió migrációs politikájában. Angela Merkel német kancellár reményét fejezte ki, hogy az egyes uniós tagállamokkal már a napokban születhetnek a menedékkérők számát korlátozó egyezségek.

Jövő héten kezdődik a 2019-es költségvetés és az adóváltoztatások tárgyalása, az Országgyűlés hétfőtől ötnapos ülést tart. A jövő évi büdzsé tárgyalása a harmadik ülésnapon lesz.

Visszautasítja a Demokratikus Koalíció fővárosi közgyűlési képviselőjének a 3-as metróvonal felújított szerelvényeivel kapcsolatos állítását a BKV. Gy. Németh Erzsébet korábban azt mondta: a Metróért Egyesület által felfedezett fotók alapján a 3-as vonal szerelvényei nem felújítottak, hanem újak, ezért a DK feljelentést tesznek. A Párbeszéd közgyűlési vizsgálóbizottság felállítását követelte. Az LMP válaszokat vár a főpolgármestertől.

Egy hét múlva élesben indul az online számlázás. Péntekig már több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére és 55 ezer felhasználó regisztrált. A Pénzügyminisztérium felhívta a figyelmet, hogy a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét.

Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentését javasolja az LMP. Csárdi Antal, országgyűlési képviselő elmondta: pártja holnap (hét) módosító javaslatot nyújt be a kormány adócsomagjához azért, hogy egyebek között a zöldség-gyümölcs, a pékáru, a tejtermékek teljes köre kerüljön a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá.

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a Múzeumok éjszakája programjaira. Az online jegyeladások száma negyedével emelkedett a múlt évhez képest. Fekete Péter kultúráért és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Magyarország legnépszerűbb kulturális fesztiváljának nevezte a rendezvényt.

Pogromot hajtottak végre Lemberg külvárosában kárpátaljai magyar cigányok ellen. Az éjszakai támadásban egy ember meghalt, négyen súlyosan megsebesültek. Kárpátalja kormányzója nyilatkozatban ítélte el a romák elleni támadást.

Az Egyesült Államokban több mint 500 gyereknek tették lehetővé a hatóságok, hogy újra együtt legyenek menedékkérő szüleikkel. Az amerikai kormány áprilisban hirdetett zéró toleranciát a határsértőkkel szemben, minden ilyen ügyben büntetőeljárás indult.