Nyitókép: Sóki Tamás

Megszűnik a nemzeti vagyonkezelő? - hetilapszemle

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. június 21. 18:04
A HVG arról ír, hogy megszűnhet a Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt, a vezérigazgató Szvitek Norbert pedig ausztrál nagykövet lehet. A Figyelő az Egyesült Államok új budapesti nagykövetéről közöl összeállítást.

A HVG információi szerint a kormányszerkezet átalakításával a jelenlegi formájában megszűnhet a Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt. A hetilap kiemeli, hetek óta arról lehet hallani több állami vállalat vezérkarában is, hogy

hamarosan távozik posztjáról a tulajdonosi jogokat gyakorló Vagyonkezelő vezérigazgatója, Szivek Norbert.

A HVG szerint egyesek már azt is tudják, hogy a távozó vezérigazgató ausztrál nagykövet lehet. A híreknek az is alapot adhat, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy változni fog az állami vagyonkezelés irányítása.

A HVG szerint úgy tűnik, a tárca nélküli miniszter szerint

Bártfai-Máger Andrea kinevezése után gyakorlatilag nem marad értelme, hogy külön szervezeti szintként önálló anyavállalata legyen az állami cégek egy részének.

A Figyelő az Egyesült Államok új budapesti nagykövetéről közöl cikket. Másfél évvel Coleen Bell távozása után, június 22-én érkezik a magyar fővárosba a Trump-kormány diplomatája, David B. Cornstein. A hetilap szerint az üzletemberből lett nagykövet a rendszerváltás óta az első, aki kötődik Magyarországhoz. A Figyelő kiemeli, hogy a diplomata pályafutását jó barátja, a híres kampánytanácsadó Arthur Finkelstein is támogatta, aki a Fidesz kampánystratégiája volt egészen 2017-es haláláig. A Figyelő magyar és amerikai kormányzati kapcsolatokra rálátó forrásai szerint

a nagykövet konzervatív értékrendje miatt nyitottabban állhat a magyar kormányhoz, mint elődei.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást