Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Hadházy Ákos nem adja vissza mandátumát

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. június 21. 11:44
Schiffer András és Sallai Róbert Benedek után újabb emblematikus politikus távozik a Lehet Más a Politikából: Hadházy Ákos közölte, hogy kilép a pártból. Az ellenzéki képviselő nem adja vissza mandátumát, és bízik abban, hogy független képviselőként is eredményes munkát tud végezni.

A pártvezetés kérése ellenére nem adja vissza mandátumát a Lehet Más a Politikának a pártból kilépő Hadházy Ákos. Az ellenzéki politikus az InfoRádiónak azzal érvelt, hogy megdolgozott a parlamenti munkájáért.

„Ez a felvetés hitelesebb lenne, ha annak idején Demeter Mártát is felszólították volna, hogy adja vissza a mandátumát az MSZP-nek. Ettől függetlenül ez egy legitim felvetés. Azt remélem, hogy tettem annyit a hazáért és az LMP-ért, hogy talán egy képviselőnyi helyet az én munkámnak köszönhetően nyert el a párt. Meg fogom tartani a mandátumot” - fejtette ki.

Hadházy Ákos szerdán közölte, hogy kilép az LMP-ből, miután a párt korábbi társelnökeként május végén fegyelmi büntetést kapott, amiért a választás idején az ellenzék koordinált együttműködését szorgalmazta. Hadházy Ákos szerint viszont ez nem igaz.

Az LMP nevében Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára megerősítette, elvárják Hadházy Ákostól, hogy adja vissza a mandátumát.

Hadházy Ákos arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy a jövőben sem lép be más frakcióba, és

bízik abban, hogy független képviselőként is eredményes munkát tud végezni.

Az LMP vezetése először két évre eltiltotta a pártbeli tisztségek viselésétől Hadházy Ákost, ezt most súlyosbították volna, de a képviselő ezt megelőzve, úgy döntött kilép a pártból.

Az elmúlt hetekben több meghatározó politikus is távozott az LMP-ből. Schiffer András, az ellenzéki párt alapítója, egykori társelnöke és frakcióvezetője az LMP és a teljes ellenzék munkáját bírálva döntött úgy hogy távozik a pártból, majd a Hadházy Ákossal. Korábban pedig a fegyelmi bizottság kizárta Sallai Róbert Benedeket az LMP-ből, miután a párt etikai bizottsági ülésén rátámadt Hadházy Ákosra.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hadházy Ákos
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást