Nagy razzia Budapesten, 12 embert vittek el

Infostart
2018. június 14. 12:30
Egy drogkereskedő-hálózat tizenkét tagját fogták el a rendőrök a fővárosban kedden és szerdán.

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával nyomoz 12 emberrel szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

A nyomozás adatai szerint a bűnszövetség tagjai 2017 őszétől árultak különböző fajtájú és mennyiségű drogot főváros-szerte. A terjesztők a kábítószer értékesítésével kapcsolatos feladatokat egymással megállapodva közösen végezték.

A KR NNI a társszervekkel közösen 2018. június 12-én és 13-án összehangolt akciót tartott több budapesti helyszínen. A két nap alatt a rendőrök összesen 12 személyt fogtak el és gépjárműveket vizsgáltak át, valamint házkutatásokat tartottak. A rendőri művelet során

jelentős mennyiségű kábítószert (marihuánát és amfetamint), körülbelül 15 millió forint készpénzt és a kábítószer porciózásához és értékesítéséhez használatos eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók.

A KR NNI munkatársai az elfogott személyeket előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. Nyolc gyanúsított előzetes letartóztatására már javaslatot tettek, és a június 13-án elfogott 4 személy esetében is ezt tervezik.

A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.