Egyre nagyobb dugót okoznak a turistabuszok a Hősök terénél

Infostart
2018. június 12. 15:02
A Műcsarnok melletti autóbusz-parkoló váratlan lezárása miatti kaotikus közlekedési helyzet kezd kialakulni a környéken. Naponta 200-250 turistabusz kénytelen ugyanis a Hősök tere és a Kerepesi út között keringeni.

Naponta mintegy 18.000 buszos turista fordul meg a Hősök tere és a Városliget környékén. A Műcsarnok mellett évtizedek óta jól működő buszparkolót azonban a Liget projekt építési munkálatai miatt lezárták, a turistabuszokat a 2 kilométerre lévő, Népstadion melletti parkolóba száműzték. Azóta naponta 200-250 busz kénytelen a Hősök tere – Koós K. sétány – Dózsa Gy. út – Kerepesi út között keringeni, ami szinte ellehetetleníti a környéken a közlekedést - írta a piacesprofit.hu.

A helyzet rengeteg nehézséget okoz, ezért az autóbuszos személyszállítók képviseletében a NiT Hungary, továbbá a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe) egyeztetéseket kezdett a Városliget Zrt. vezérigazgatójával, Dr. Gyorgyevics Benedekkel és munkatársaival.

A portál szerint bár a Dózsa György út Verseny utca – Kerepesi út közötti szakaszon kijelöltek egy 33 férőhelyes buszparkolót, ez közel sem elég a napi 200-250 turistabusz számára.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary az Olof Palme sétányon jelölne ki hosszabb le- és felszállóhelyeket, ezt a Budapest Közút Forgalomtechnikai Igazgatósága is támogatja. Emellett három új leszállóhelyet jelölnének ki a Hősök tere mentén. Emellett a buszokat a Szabolcs utcába irányítják, ahol ma is lehetőség van az autóbusszal történő parkolásra.