Megszűnik a nyomtatott Heti Válasz

Infostart
2018. június 6. 11:30
Holnap jelenik meg utoljára nyomtatásban, utána csak elektronikus formában lesz elérhető. Egy amerikai befektető visszalépett - írták közleményükben.

A valasz.hu oldalon így kezdődik a főszerkesztő, Borókai Gábor "Korszakzárás a Heti Válasznál" című írása: "A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek.

Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is. A régi tulajdonos már nem tudott/akart finanszírozni bennünket, az új meg nem érkezhetett meg. Így a kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére. A lap ezért – a helyzet rendeződéséig – június 7-én jelenik meg utoljára nyomtatásban. A jövő héttől csak elektronikus formában lesz elérhető a Digitalstand.hu-n".

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiacégek közül április 11-én jelent meg utoljára a Magyar Nemzet, és megszüntette programkészítését a Lánchíd Rádió, amely azóta csak zenét sugároz. A Hír TV-nél leépítéseket hajtottak végre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megszűnik a nyomtatott Heti Válasz - Borókai Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Az öncsőd fizetési haladékot jelent a cégnek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást