Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kövér László mentális fordulatot sürget

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor
2018. május 25. 11:28
A demográfiai trendek további javítása a most kezdődött új kormányzati ciklus fő feladata – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Kövér László jelezte, hogy az elmúlt négy év fő témái áthúzódnak az új ciklusra.

„Magyarországot meg kell védeni, a biztonságát fönn kell tartani, családjainkat meg kell erősíteni”

– fogalmazott a házelnök, aki szerint ezek az ügyek összefüggnek. Mint mondta, nem a migrációban látják az ország népességének megújulásának lehetőségét, hanem a magyar családok támogatásában.

„Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, ahhoz a magyar gazdasági teljesítőképességet legalább szinten kell tartani, de inkább stabilizálni kell a 4 százalék körüli, ha lehet, akkor e fölötti gazdasági növekedést el kell érni évente” – tette hozzá.

Kövér László szerint a munkahelyek fenntartásának érdekében tovább kell vinni az adócsökkentési politikát.

„A bérköltségek csökkenésével lehetővé válik a béremelés, a béremelések, a jövedelmek szintjének emelésével talán kevésbé lesz vonzó a külföldi munkavállalás”

– fogalmazott.

A házelnök szerint a demográfiai problémák megoldására még 3 ciklus is kevés, de tovább kell javítani ezen a területen. Egy ilyen folyamatban csak nagyon lassú változásokra lehet számítani – hangsúlyozta.

„Fontos, hogy négy év múlva el tudjuk mondani, hogy amit a kormány anyagi meg politikai eszközökkel megtehetett azért, hogy a fiatal generációkat a családalapításra rábírja, illetve értékként tudja elfogadtatni a magyar társadalommal a családalapítást, sőt a kétgyerekesnél nagyobb családokat is, ezt megtettük” – tette hozzá.

Kövér László mentális fordulatot sürgetett. „Legyen egyre inkább a gondolkodásunk emberközpontú, tehát ne fogyasztásközpontú” – mondta.

„Ne azt nézzük állandóan, hogy éppen mit tudunk még megszerezni az anyagi világból, hanem

próbáljunk meg saját magunk felé meg az emberi kapcsolatok felé fordulni”

– tette hozzá.

Kövér László szerint a jövő tavaszi európai parlamenti választások fő kérdése a migráció lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kövér László mentális fordulatot sürget
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást