Nyitókép: Facebook

Komáromy Gergely: nyoma sem volt a beígért rendőri intézkedéseknek

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. május 8. 09:08
A jogállami keretek lebontása és a demokratikus intézményrendszerek korlátozása ellen tüntetnek kedden az Országgyűlés alakuló ülése alatt a Kossuth Lajos téren. Az egyik demonstráló, Komáromy Gergely nem ismeri el a kormány hatalmát.

„Nem demokratikus keretek között szerezték ezt a mostani hatalmukat” – mondta Komáromy Gergely a megalakuló kormányról. Szerinte ugyanis az Orbán-kormány leépítette a demokratikus intézményrendszert, a fékek és egyensúlyok rendszerét, és úgy véli, hogy Magyarországon jelenleg nem független a média, az igazságszolgáltatás.

„Azért jöttem ki a kordonállítás behirdetett időpontja előtt, hogy biztos legyek benne, hogy még akkor érek ide, amikor biztosan szabad a Kossuth tér, és a jelenlétemmel a magam részéről garantáljam, hogy egész végig szabad is marad” – fogalmazott tüntető. Komáromy Gergely szerint végig óriási volt a környéken a rendőri jelenlét, magán a téren azonban egész éjszaka kevés rendőr tartózkodott. „Nyoma sem volt egyik behirdetett időpontnak sem, semmiféle rendőri tevékenységnek, nem volt se hat órakor, se éjfélkor” – tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Komáromy Gergely: nyoma sem volt a beígért rendőri intézkedéseknek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást