Új részletek Portik Tamásról

Infostart
2018. május 3. 12:27
Magába fordult a 28 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás - írja a Magyar Idők.

Súlyosbodik a depressziója Portik Tamásnak, akit Prisztás József megöletéséért 15, a Boros Tamás meggyilkoltatásáért 13 év fegyházra ítéltek – tudta meg a Magyar Idők. Ráadásul büntetése tovább nőhet, miután márciusban meggyanúsították Fenyő János meggyilkoltatásával, majd a napokban azzal is, hogy ő adott utasítást Tanyi Györgynek, lője le Lakatos Csaba fogathajtót.

A két új ügyben az egykori olajmaffiózót nem Szikinger István és Bólyai János ügyvéd védi. Utóbbi szerint csak a jogerős ítéletekkel zárult ügyekben képviselik Portikot, akit családja megbízásából rendszeresen látogatnak a fegyházban. Bólyai szerint védencük teljesen „magába fordult”, nem nagyon lehet vele kommunikálni s az ügyekről egyeztetni. Portik azt sem mondta meg, hogy a két új ügyben ki a védője, és ezt a rendőrség sem árulta el.

A lap szerint egy másokra, például Gyárfás Tamásra tett terhelő vallomása meggyorsíthatná a végkifejletet a Fenyő-ügyben, ismételt kihallgatásainak meghiúsulása pedig a védelemnek lehetne kedvező. Portik újabb vallomásai feleslegesek lehetnek, ha valóban több száz órányi hangfelvétel van a nyomozók birtokában beszélgetéseiről Gyárfás Tamással.