Kocsis Máté vezeti a Fidesz-frakciót

Infostart
2018. május 3. 14:27
Kocsis Máté lesz a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője - hangzott el a képviselőcsoport alakuló ülése után.

A frakcióvezetői posztról leköszönt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter közölte azt is: az Országgyűlés elnökének továbbra is Kövér Lászlót, alelnökének Lezsák Sándort és Jakab Istvánt jelöli a Fidesz-frakció, míg a törvényalkotási bizottság elnökének - aki egyben parlamenti alelnök is - Hende Csabát.

A "Stop Soros" törvénycsomag parlamenti tárgyalásának folytatását és a migrációellenes alkotmánymódosítás újbóli Országgyűlés elé terjesztését kéri a Fidesz-frakció - jelentette be Kocsis Máté.

A politikus közölte továbbá, hogy döntöttek a bizottsági elnöki posztok kormánypárti jelöltjeiről. A külügyi bizottság élére Németh Zsoltot, a gazdasági bizottság elnökének Bánki Eriket, az igazságügyi bizottság elnökének a KDNP-s Vejkey Imrét, a honvédelmi és rendészeti bizottság vezetőjének Kósa Lajost, a nemzeti összetartozás bizottság elnöki posztjára Pánczél Károlyt, a kulturális bizottság élére Pósán Lászlót, az Európa-ügyi bizottság elnökének Hörcsik Richárdot jelölik, a mezőgazdasági bizottságot pedig Font Sándor vezetheti - tájékoztatott.

Elmondta azt is, hogy a kormánypártok Sára Botond alpolgármestert indítják a VIII. kerületben az előrehozott polgármester-választáson, július 8-án.