Nyitókép: Komka Péter

Rekordszámú gyermek megy nyári táborba idén

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2018. május 1. 08:10
Minden eddiginél több tábort hirdettek meg idén nyárra. A legnépszerűbbek az informatikai, az idegen nyelvű és a katonai táborok - mondta az InfoRádiónak Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője.

A Táborfigyelő.hu vezetője szerint 2018 a rekordok éve lesz a táborpiacon, hiszen az előrejelzések azt mutatják, hogy ilyen sok gyermek még soha nem táborozott.

"Több, mint kétszázezer gyermek fog legalább egy hetet táborban tölteni a vakáció ideje alatt.

Több, mint 900 turnus érhető el, ilyen sok tábor közül a szülők és gyerekek még nem választhattak" - mondta Tóth Bála.

A Táborfigyelő.hu vezetője arra figyelmeztetett, hogy nem mindegy, hogy a gyermekünket milyen táborba visszük, nem árt ha előtte utánanézünk. Erre való a Táborfigyelő.hu által létrehozott táboros szakmai minimumprogram, ami egy kritériumrendszer, amely kitér a táborfelügyelők végzettségére, az étkezésekre, szállásra, a programokra változatosságára, vagy épp az okos eszközök, kütyük használatára is.

Tábortípusok

Hozzátette, hogy az idei évben

a legnépszerűbb táborok az informatikai, és programozótáborok, de ez nem azt jelenti, hogy a gyermek 8 órán keresztül "kockul" a gép előtt.

A pár órás oktatás után ugyanúgy szabadidős programok, versenyek várják a gyerekeket. Érdekesség, hogy ezt a tábortípust egészen piciknek is meghirdették: hat-nyolc évesek számára.

Az informatika mellett még mindig népszerűek a nyelvi és a katonai táborok is, idén ők végeztek a második helyen. Utóbbiak esetében a katonai élet rendjével, fegyelmével ismerkedhetnek meg a gyerekek. Tóth Béla elmondta, hogy a katonai táborokban meglepő módon a lányok száma is nagyon magas, a táborozók 60%-a fiú, 40% pedig lány.

A táborozás költségei Tóth Béla szrint kezelhető mértékben nőttek,

ma átlagosan egy 5-7-10 napos, ott alvós tábor 46 ezer forintba kerül, míg a napközis változatért átlagosan 30 ezer forintot kérnek.

"A Táborfigyelőnél van ottalvós tábor 12 ezer forintért és 249 ezer forintért is, úgyhogy a táborok árában hatalmas a szórás" - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyári táborok idén - témák, árak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást