Nyitókép: Varga György

Újabb 40 gyermeket támogat a Csányi Alapítvány

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. április 23. 12:38
Nagyjából egytizedével bővülhet a Csányi Alapítvány Életút programjában támogatott gyermekek száma, újabb 40 gyermeket támogat az Alapítvány, ezzel átlépik a 400 fős határt.

Ismét növeli létszámát a Csányi Alapítvány. A támogatott hátrányos helyzetű gyermekek száma az Alapítvány fennállásának tizenharmadik évében átlépi a négyszáz főt. Magyarországon egyedülálló, mintegy 12-14 évig tartó hosszútávú programjában eddig 20 hátrányos helyzetű gyermek szerzett szakmát, vagy diplomát, és jelenleg 70 diák felsőfokú oktatási intézményben tanul.

A Csányi Alapítvány 2005-ben hozta létre magánvagyonából Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója.

Az Életút program az általános iskola ötödik osztályától kezdve első végzettségük megszerzéséig támogatja a bekerült hátrányos helyzetű fiatalokat.

Ez idő alatt komplex tanulmányi és szociális segítséget kapnak a gyermekek és családjaik. Mentorok, pedagógusok, családsegítők támogatják őket tehetségük kibontakoztatásában. Az ország hat helyszínén zajlanak a foglalkozások, legutóbb Mohácson nyitotta meg kapuit az Alapítvány saját tulajdonában lévő közösségi háza.

Támogatása átnyúlik a határokon, hetedik éve Hargita megyei állami gondozottak is részesei az Alapítvány nyelvi programjának. Az egész évben jól teljesítőknek nyáron Csíksomlyón két hetes angol-német nyelvi tábort tartanak, és az öt legsikeresebb fiatalt angliai és németországi nyelvi táborokba is viszik.

Csányi Sándor hangsúlyozta, hogy a program a fiatalokat a szociális helyzetükből adódó elmaradásaik pótlásában támogatja, és összetartó közösségek kialakítására ösztönzi őket. Az idei bővítéstől Csányi Sándor az M1-nek nyilatkozott.

"382-en vagyunk. Idén újabb 40 gyerek beválogatására kerül sor, tehát túlléptük a négyszázas határt.

A tervekben mindig ezer fő volt, tehát elvileg nyitunk új házakat, új mentorokat alkalmazunk, és választunk új gyerekeket" - mondta Csányi Sándor.

Felhívjuk figyelmüket, hogy Csányi Sándor csütörtökön este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Újabb 40 gyermeket támogat a Csányi Alapítvány
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást