Nyitókép: Máthé Zoltán

Melegebb éghajlatra indultak a magyarok

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. március 14. 17:35
A hosszú hétvége miatt a nyári zsúfolt időszakhoz hasonlóan sokan érkeznek ma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport kommunikációs vezetője. Hardy Mihály hozzátette: a legtöbben a mediterrán és az arab térségbe utaznak.

"Ezekben a napokban annyi utasunk van, mint amennyi tavaly a nyári csúcsidőszakban. Szerdán például 20 ezren indultak Budapestről, így a teljes forgalom az érkezőkkel együtt 4 ezer fő lehet" - mondta Hardy Mihály. 

Sokan indultak délre és általában "melegebb éghajlatra": telt házzal megy az Emirates gépe Dubajba, ez közel 400 utast jelent. A szokásosnál több check-in pultot foglalt le két csütörtöki járatára a Qatar Airways is, tehát jó látszik, hogy a Perzsa-öböl térsége milyen kedvelt ilyenkor. De telt házzal megy az összes gép a mediterráneumba, vagyis Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Portugáliába is - részletezte a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Ilyen nagy forgalom esetén a repülőtéren is többen dolgoznak, és működtetik például az összes utasbiztonsági sort. Ez a pár nap Hardy Mihály szerint jó felkészülés lesz a következő három hosszú hétvégére, amikor ugyanilyen nagy forgalomra számítanak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy a forgalom a Budapest Airporton
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást