Kevés lakásvásárló él ezzel a lehetőséggel – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Sigmond Árpád
2018. február 14. 07:56
A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság azon dolgozik, hogy javuljon a sürgősségi osztályok és az ott dolgozók megítélése – írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzet szerint kevesen kérik az előminősítést a lakáshiteleknél. Megugrott a forgalom tavaly a brókercégeknél – közli a Világgazdaság.

A szakma és a szakmapolitika számára is javaslatokat fog tenni a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság annak érdekében, hogy javuljon a sürgősségi osztályok, illetve az ott dolgozók megítélése – közölte a Magyar Időkkel Bognár Zsolt, a szervezet elnöke. Hozzátette: a sürgősségi osztályokon is van ugyanakkor teendő, például a kommunikáció javítása.

Kevesen kérik az előminősítést a lakáshiteleknél - írja a Magyar Nemzet a BankRáció.hu szakértőjére hivatkozva. Holott a lehetőség, hogy szinte azonnal rendelkezésre álljon a banki hitel, ha a kiszemelt lakás megvásárlásához kölcsönre van szükség, már évek óta megvan. A tapasztalatok szerint akik már éltek az előminősítés lehetőségével, elégedettek voltak, mert jelentősen leegyszerűsítette a procedúrát.

Megugrott a forgalom tavaly a brókercégeknél – közli a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva. Az emelkedő árfolyamok ugyanis felbátorították a befektetőket: 12 százalékkal nőtt 2017-ben az értékpapírok azonnali tőzsdei forgalma. A különféle pénzügyi szolgáltatók összesen 5883 milliárd forint értékű tranzakciót bonyolítottak le a tőzsdén, ebből csaknem ötezer milliárdot tettek ki a megbízás alapján végrehajtott ügyletek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kevés lakásvásárló él ezzel a lehetőséggel – lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást