Ebben nem hisznek az ellenzéki szavazók

Infostart / InfoRádió - Sigmond Árpád
2018. január 30. 16:52
Bár többen akarnak kormányváltást, mint ahányan a maradását, a lakosság 47 százaléka szerint nem győzhető le a Fidesz - közölte legutóbbi közvélemény-kutatása alapján a Závecz Research.

A felmérés szerint a választók fele-fele arányban gondolják azt, hogy legyen, vagy ne legyen kormányváltás. Az esélyét egy új kabinet felállásának már kevesebben látják. A polgárok 47 százaléka szerint nem győzhető le a Fidesz az áprilisi parlamenti választásokon, míg a válaszadók 33 százaléka gondolja úgy, hogy ez lehetséges.

Závecz Tibor, a társaság vezetője érdekesnek nevezte, hogy

a kormányváltást akarók mindössze 2/3-a gondolja úgy, hogy lecserélhető a mostani kormány, míg a kabinetet támogatók nagyobb arányban hisznek a maradásában.

Azon túl, hogy a Fidesz jelentős előnnyel vezeti a pártok népszerűségi rangsorát, támogatóik rendkívül erős akarattal gondolják ezt, míg a kormányváltást akarók kisebb meggyőződéssel viszonyulnak ehhez, ez az ellenzéknek egy nagy problémája.

Závecz Tibor kiemelte azt is, hogy az ellenzéki pártok szavazói esetében a kormányváltási szándék erős, abban van elbizonytalanodás, hogy a Fidesz-KDNP koalíció legyőzhető-e. Ebben az esetben megoszlanak a vélemények. Legtöbben az DK szavazói hiszik ezt, a Jobbik, az MSZP és az LMP szavazók már jóval szkeptikusabbak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Závecz Research felmérés
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást