Ezért ölhetett a tornyospálcai gyilkos – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Domanits András
2018. január 23. 07:05

A Magyar Idők összeállítása szerint az elmúlt évekhez hasonlóan idén év elején sem kellett a lakosságnak áremelésekkel szembesülnie. A lap szerint az áfacsökkentés szinten tarthatja az alapvető élelmiszerek árát, a fővárosi közösségi közlekedés árai négy, a befagyasztott energiaárak pedig nyolc éve nem emelkedtek. Eközben az infláció is ötödik éve a 3 százalékos cél alatt maradt.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kezelőorvosa gyógyszerváltása vezethetett ahhoz, hogy 2003 után újra ölt a tornyospálcai gyilkos. A lap a településen élőkre hivatkozva azt írja: a jó anyagi helyzete is segíthette az elkövetőt abban, hogy megszüntették kezelését kiengedték az elmegyógyintézetből.

A Világgazdaság cikkéből kiderül: Magyarországon egy évvel ezelőtt több mint 20 ezer naperőmű és közel 100 szélenergiát, földgázt, biogázt, biomasszát, termál metánt, benzint, dízelolajat vagy vízenergiát hasznosító berendezés működött. Ez összességében 28 százalékkal nagyobb teljesítményt jelent a háztartási kiserőműveknél, mint egy évvel korábban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LAPSZEMLE DAL 0123
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást