Fordulat az iskolai takarítás ügyében

InfoRádió
2017. december 14. 17:41
Megoldódott a takarítás a ferencvárosi iskolában - közölte a Klebelsberg Központ.

Az Index írta meg, hogy a IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban az összes takarítónő felmondott, így munkaidejükön túl a pedagógusok takarítanak hetek óta, és néhány alsós szülője is besegít.

A Klebelsberg Központ közleményt adott ki az ügyben.

„A Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban a takarítói feladatokat jelenleg is ellátják megbízási szerződés keretében, illetve státuszban lévő kollégák. Amikor az intézményvezető jelezte, hogy a takarítással foglalkozó munkatársak személye folyamatosan változik, a Belső–Pesti Tankerületi Központ takarító céget bízott meg a feladattal, amely a téli szünetben nagytakarítást végez, és januártól megkezdi a munkát. A mai napon egy másik takarító cég – eseti megbízás alapján - kivonult az iskolába, hogy elvégezze a szükséges nagytakarítást” - írják.

A szervezet szerint sem korábban, sem most nem utasította senki sem a pedagógusokat arra, hogy takarítói feladatokat lássanak el.

Az iskola és a tankerületi központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok és a pedagógusok megfelelő higiénés környezetben tanulhassanak és taníthassanak – teszik hozzá.