Közlekedő Tömeg: súlyos problémák vannak a hétvégi metrópótlással

Infostart
2017. november 9. 14:55
A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint bár nagyon kellemetlen, technikailag viszonylag gördülékeny a 3-as metró északi szakaszának hétköznapi pótlása, a gondok elsősorban a hétvégén jelentkeznek, amikor a járat teljes vonalán metrópótló autóbuszok viszik az utasokat.

A hétköznapra megfelelő szinten felkészült a BKK, a hétvégére viszont nem – mondta az InfoRádiónak Kelemen Tamás, a szervezet alelnöke. Felborult menetrendet lehetett tapasztalni, egyenetlenül és ritkábban jártak a buszok. Pedig a közlekedési vállalat az elmúlt években számtalan hétvégi metrópótlást lebonyolított már, így kellő ismeretekkel rendelkezett az ekkor jellemző viszonyokról – hangsúlyozta a szakértő.

A hétköznapokon viszont gördülékeny a pótlóbuszok közlekedése, ám elég kényelmetlen a zsúfoltság a metró hiányát enyhítését célzó járműveken. Az egyesület szerint tovább kéne sűríteni az elterelő járatokat, ám az erre vonatkozó javaslataikat nem fogadta meg a BKK.

Az alelnök szerint a hétvégi pótlással kapcsolatos problémák három területre oszthatók: menetrendi, forgalomirányításbeli és előnyben részesítési gondok is jellemezték a közlekedést. Túl kevés menetidőt biztosítanak a pótlóbuszoknak, így garantált a késés. Olykor csak 6-8 percenként érkeznek a járművek, akkor viszont egyszerre több. A Lehel tér és Kőbánya-Kispest között nagy szükség lenne buszsávra, ez viszont a teljes szakaszon hiányzik.

Az InfoRádió megkérdezte a BKV vezérigazgatóját, aki elmondta: az adventi hétvégéken újra járhat a hármas metró. Erről részletesen újabb cikkünkben olvashat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Súlyos problémák vannak a hétvégi metrópótlással
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást