Még több pénzt nyelnek el a BKK-jegyautomaták

InfoRádió
2017. október 13. 17:25
A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. több mint 2,5 milliárd forinttal megemelte a jegykiadó automaták felszerelésére és működtetésére a T-Systems Magyarország Zrt.-vel kötött szerződést, így az új végösszeg nettó 9 milliárd 26 millió forint.

A közbeszerzésen a következő feladatokat vállalta a Magyar Telekom Nyrt. leányvállalata, a T-Systems: jegykiadó automaták gyártása, szállítása, telepítése és teljes körű üzemeltetése 5 évre, a pénzszállítással együtt - írja a napi.hu.

A BKK 300, plusz 30 darab jegykiadó automatát rendelt. Az eredeti ellenérték 5,5 milliárd forint volt. A felek a szerződést többször módosították, ez a negyedik módosítás, amelyben a 6,5 milliárd forintról 9,026 milliárd forintra növekszik a szerződéses ár.

A szerződés és az ár módosításának indoka: "a módosítást olyan körülmények tették szükségessé, amit az ajánlatkérő kellő gondossággal eljárva nem láthatott előre. Így meg kell oldani az automaták eltömítését,a bankjegy visszahúzást és az ügyfélhibajelzést is" - derül ki a közbeszerzési tájékoztatóból.